En se minä ollut!

Nelisormimangusti, Eläinten, Luonto, Eläintarha

Ette sitten kerro kenellekään, että täällä maattiin sängyllä puolet tosi kauniista kesäpäivästä ja tuijotettiin telkkaria. 9-vuotias halusi katsoa Yle Areenasta kaikki jaksot sarjasta "Hullu, hullumpi yläaste", joten pienen vastustelun ja kesäpropagandan jälkeen päätin itsekin nauttia erilaisesta päivästä ja vetää veltoksi sängylle Eikan, Kummasukan ja Pentin kanssa. 

Pihalla on sitäpaitsi liian kuuma, joten tämähän on oikeastaan neroutta, päätin. 

Tuli hieno tilaisuus briiffata tuleva murrosikä ja suomentaa termejä kuten menkat, ihqu, stondis, jälkkä, seukkaus, esipuberteetti ja sata muuta. Olin vanhemmuudensuoritusekstaasissa. Siis kybällä. 
Tämä sarja antoi aikaikkunan tulevaisuuteen mitä parhaalla tavalla ja lapsi oli siitä innoissaan. Myös 4-vuotias oli riemuissaan... Ehkä hänkin oppi jotakin, ainakin viihtyi ja (kiro)sanasto karttui. Suosittelen! Vielä kun tuohon sarjaan olisi saatu muitakin kuin heteroihastuksia, niin avot! 

Katsoin, että sinä hikisenä kesäpäivänä television edessä tuli tehtyä valistusennätys ja pääsin henkilökohtaisella suoritustavoitteellani seuraavalle tasolle. 

Ikkunoihin hakkaava kaatosade antaa luvan pysyä sisällä unenomaisessa haahuilemisen tilassa ja loputtomassa yrityksessä ryhtyä johonkin jäärkevään tai ainakin vain lievästi turhaan. Heti kun rummutus lakkaa ja aurinko tökkää pilven reiästä, on melkein pakko alkaa vetää lenkkaria jalkaan ja keksiä jokin kohde menemiselle. Tämä harvinainen kuumuus toimii samoin. Koska on mahdollista, menen yksinolopäivinä ulos vasta illalla. 

Jos voisi teleportata suoraan maauimalan altaaseen, viettäisin päivän tietysti altaassa.

Lapsi sanoi iltapalalla, että hyvä äiti, ruokintataso suoritettu, seuraavaksi peseytymistaso ja lukemistaso. Alan hivuttautua tasoilla ylöspäin. Entäs henkilökohtaiset tasot? En tiedä, tässä vaiheessa eronjälkeistä uutta elämää monine mullistuksineen huomaan, että olen onnistuneesti dissosioinut itsestäni melkein kaikki negatiiviset tunteet kolmanteen ulottuvuuteen. Joten nähtäväksi jää, mille tasolle lösähdän tai iloisena pomppaan kesän loputtua. 

Ei se oo niin justiinsa. 

Tasokasta olotilaa sullekin ihqu, toivottaa 
Tiina ja Pentti

P.S. Kuvassa minä ja uloslähtöajatus

Kommentit

Suositut tekstit