Mitä äiti oikeasti tekee, kun lapset ovat isällä?


Kaunis Nainen, Piknik, Kevään, Vintage Val, Kukat

- Keimailee just näin kerrostalon pihalla ja odottaa, että joku ihana laukkaisi paikalle valkoisella hevosella ja nappaisi kyytiin kohti auringonaskua.
- No ei. Hetken makoilu pihanurmella pehva pystyssä johtui lenkkarin nauhaan kompastumisesta matkalla Prismaan. Hepan sijaan näkyi tähtiä.
- Pitää kreisibileet pakastepizzan ja suklaajäätelön kanssa ensimmäisenä yksinäisenä iltana ja rakastaa Netflixiä, jonka suojelevaan kainaloon nukahtaa kymmeneltä.
- Seuraavana aamuna muistaa, että edellisiltaisessa ei ole järkeä ja survoo oitis sauvasekottimella kattilassa nesteeksi kaiken terveellisen, mitä kaapeista löytää. Kattilassa, koska smoothiekannu ja kaikki muu tiski on haisevana Mount Everestinä tiskipöydällä.
- Käy terapiassa eheytymässä
- Saa päähänsä leikata kissan turkin saksilla, koska kissa on muuttunut rastamöykyksi. Tulos: Epätasaisesti saksittu ja hämmentynyt rastamöykky, sekä läjä karvaa, josta voisi askarrella toisen kissan.
- Harjoittelee Tinderin käyttöä ja koittaa muistaa, kumpaan suuntaan piti pyyhkäistä. Ihmettelee ja analysoi ihmisten kuvia. On sumeita otoksia reidestä, ruusupuskasta ja koirista, omasta korvasta ja punttisalin peilistä, johon heijastuu hauis. Hyvin salamyhkäistä.

Pyytäisikö treffeille reiden vai ruusupuskan, vaikea valinta. 

- Kuuntelee joka välissä self help -kirjoja äänikirjasovelluksella. Niitä on kuulkaa uskomaton määrä ja kaikista mahdollisista aiheista, aivan ihastuttavaa. Varmana löytyisi jonkun omakohtainen kokemustilitys myös aiheista "Elämää halkeilevan kantapään kanssa" ja "Näin harmaat hiukset muuttivat elämäni". Ihaninta on se, että lämpimästi rupatteleva tai innosta hihkuva lukija on kuin ystävä hiljaisessa kodissa. Ja sen voi hiljentää, kun ei enää jaksa kuunnella. Joitain tulee ikävä, kun kirja loppuu.
- Katsoo kyyneleet silmissä lapsen tekemää pelleilyvideota, jossa lapsi pomppii sohvalla silmät kierossa. Ikävöi hetken ja tuntee olevansa infernaalisen paska äiti.
- Menee illalla pyörimään viereisen Prisman loisteputkien alle vain siksi, että siellä on muita ihmisiä.
Saa voimia mennä yksin kotiin sen jälkeen kun kalatiskin söpö myyjä on hymyillyt ymmärtävästi kuin sanoen, että sä olet viides yksinhortoilija tänä iltana, ei hätää, lapset on varmaankin isällä, eikö niin?

Ei se oo niin justiinsa ja mikä ei tapa, se huvittaa, vai mitä?

Tiina ja muotovalio Pentti.















Kommentit

Suositut tekstit